Hvem er vi?

Forening, frivillighed og kunstinteresse

Generelt

KUNST OG DESIGN Købmandsgården i Skælskør (f.m.b.a.) er både galleri og butik med kunsthåndværk af høj kvalitet.

KUNST OG DESIGN Købmandsgården i Skælskør (f.m.b.a.) er både galleri og butik med kunsthåndværk af høj kvalitet.

Bag Købmandsgården står en non-profit erhvervsdrivende forening med omkring 30 aktive medlemmer, som alle arbejder frivilligt og ulønnet. Foreningen er selvfinansierende.

Vi arrangerer udstillinger, klarer administrationen og tager os af Købmandsgårdens kunder, kunstnere og gæster. Det har vi gjort siden starten af 1996, og det er vi meget stolte af, for vi synes, Skælskør har brug for en kunsthåndværkerbutik med som vores med et bredt udvalg af kunsthåndværk.

Nye medlemmer er kommet til, andre er stoppet, men glæden ved kunsthåndværket er den samme og fornøjelsen ved at være aktiv sammen med andre kunstinteresserede og engagerede frivillige ligeledes.

Læs mere om os nedenfor.

Frivillighed

Arbejdsgrupper - hvordan er foreningen organiseret?

KUNST & DESIGN Købmandsgården er organiseret i faste arbejdsgrupper:

Butiksgruppe, Udstillingsgruppe, Administrationsgruppe og PR-gruppe.

Herudover har vi en nødhjælpsgruppe, en lagergruppe samt ad hoc-grupper efter behov.

På årets 4 stormøder aftales periodens vagter i butikken og alt vedrørende Købmandsgårdens aktiviteter drøftes og besluttes.
 

Udstilling

Udstillingsgruppen arbejder med Købmandsgårdens varesortiment i butikken og laver aftaler vedrørende galleriets udstillende kunstnere.

Købmandsgården præsenterer omkring 40 kunsthåndværkere indenfor keramik, glas, tekstil og smykker - unika og brugskunst af høj kvalitet.

Kontakperson for Udstillingsgruppen:

Mona Woolf

Mobil: 23 86 77 33

Administration

Administrationsgruppen tager sig af Købmandsgårdens regnskab, bogføring samt lagerstyring af Købmandsgårdens egne varer og kommissionsvarer, herunder kommissionsafregning til kunstnere

Kontakt Administrationsgruppen:

Telefon: 58 19 12 40

Butik

Butiksgruppen består af cirka 30 aktive medlemmer. Butikkens åbningstid dækkes gennem en organisering på dage med tirsdags-, onsdags-, torsdags-, fredags- og lørdagsgrupper.

Vagterne aftales på årets 4 ​stormøder, hvor også andre opgaver vedrørende butikken drøftes.

Formand for butiksgruppen:

Anna Lisa Larsen

​Mobil: 51 93 11 48

Bestyrelse

Købmandsgården f.m.b.a.

"Det er Købmandsgårdens formål at drive et salgs- og udstillingssted for dansk og udenlandsk kunst og kunsthåndværk af høj kvalitet (......) samt gennem aktiviteter samt skiftende og permanente udstillinger med glas, keramik, tekstil, træ og metal og anden kunst og kunsthåndværk - at udbrede forståelse for det kunstneriske udtryk og det håndgjorte arbejde"

Formand for bestyrelsen:

Metha Molsted

Mobil: 23 96 25 85

Ring til os på

+45 58 19 12 40